Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji všem za příspěvky v diskuzi. K níže napsanému si dovolím napsat ještě dovětek......Každý má právo na svůj názor a každý jej má z nějakého důvodu. Respektuji a děkuji za jeho sdělení.

Přesto však se stále domnívám, že jen díky zavedení víkendového prodeje v hyper/super marketech, rapidně klesly tržby malým večerkám, které následně pomalu zkrachovaly. Ted existují skoro jen Vietnamské. Takže to moc naší společnosti neprospělo.

Dalším mým pohledem je fakt, že v jiných zemích, tento model funguje a nikoho nenapadne jej rušit ani křičet cokoliv o omezování jejich rozhodovacích práv atd. Prostě mají určité dny volné, kdy jsou tyto obchody zavřené a jim to příjde naprosto normální a využívají je ve svůj prospěch.

Ještě jednou děkuji za diskuzi :-).

0 0
možnosti

večerky by po zákazu prodávaly dál, nebo by se jich to týkalo taky? Že někde omezování tolerují a neprotestují (opravdu všichni?) neznamená, že to nutně musíme zavádět i u nás. A že supermarkety prodávají o víkendu znamená, že je po těchto službách velká poptávka, proč by se to mělo regulovat?

3 0
možnosti

Chtěla byste ve svátek s dětmi na krásný výlet do zoo? A jak k tomu přijdou zaměstnanci zoo? Pak se stavíte na dobrý oběd v hospodě, no jo, ale co ti zaměstnanci? A vyrazíte vlakem? A co strojvedoucí, průvodčí a výpravčí? :-) Mám pokračovat? :-)

5 0
možnosti
Foto

:-) ale blog byl o zákazu prodeje o svátcích v hyper/super marketech.....;-). O tom, co píšete, snad není třeba ani diskutovat. To je přeci samozřejmé ;-)

0 0
možnosti

to, ze vy neco slavite ma snad nejakym zpusobem implikovat skutecnost, ze musi POVINNE slavit i vsichni ostatni ? vy si klidne slavte, ale proc bych ja v tu samou dobu nemohl jit nakoupit, proc by obchodnik nemohl v tuto dobu nabizet sve zbozi, a proc by prodavac, ktereho nejake svatky nijak zvlast netrapi, si nemohl jit do prace vydelat ?

3 0
možnosti

Božíčku, nepřechýlená pipka zakvokala.

2 0
možnosti

Já nešílím z toho, že bych nemohla ve svátek nakupovat. Šílím z toho, že se stát cpe do dalšího omezování svobody podnikání. Je pravda, že s pomocí médií statečně roky špiní podnikatele, masový vrah je proti českému podnikateli přátelský puňťa. Tlustý kapitalista s doutníkem v jedné a měšcem peněz v druhé ruce zapřahá do pluhu nebohé zaměstnance a dře z nich kůži i o víkendu . . . zatímco děti zaměstnanců doma v koutku brečí, protože se jim rodiče nemohou věnovat . . . . . ;-D

Nechala bych to na lidech, ať si každý tráví volno, jak uzná za vhodné, ať si každý pracuje či platí zaměstnance za dny, které uzná za vhodné, atd. Všichni jsou to dospělí lidé a netřeba je vodit za ručku.

5 0
možnosti
Foto

ano, ale pak si tedy nestěžujme na to, jak nás ty heper/super marketays obírají a jak se k nám chovají. Chovají se tak, jak jim dovolíme. Dovolili jsme jim zlikvidovat drobný prodej v maloobchodě, dovolili jsme jim nás krmit umělýma "sajrajtama", dovolujeme jim křivit naše hodnoty. Tak to vidím já. V jiných zemích to tak funguje a nikoho ani nenapdane, aby to bylo jinak.....proto nerozumím, proč u nás na tom trváme.

0 0
možnosti

Ale vždyť slavte, buďte s dětmi, přeji vám to... Ale jak to proboha souvisí např. se mnou8-o 

Chci tím říci, lidé, co jsou proti podobným zákonům vás NENUTÍ chodit nakupovat ve svátek ani vás NENUTÍ pracovat ve svátek, jen vám dávají tyto možnosti. Rozhodnutí je na vás.

Pokud někoho pracovat ve svátek nutí jeho ekonomická situace, pomůžete mu tím, že ho té možnosti zbavíte? Naopak, zbavujete ho možnosti si vydělat na chleba, což je pro něho asi důležitější, než mít ve svátek volno (jinak by nedělal tam, kde dělá).

Zaměstnavatel? Krátkou dobu jsem dělal v hypermarketu. Platila gentlemanská dohoda, že na Vánoce šli pracovat hlavně mladí a bezdětní, zatímco rodičové zůstávali doma. Role se obracely na Silvestra. Na podobné věci nepotřebujeme zákony, stačí nám trošku mezilidské komunikace a ohleduplnosti.

Ale správně jste vystihla, že firmy "nutíme" k prodeji ve svátky my, tím, že u nich nakupujeme. Pokud ve svátek nakupovat nechceme, tak prostě nechoďme. Pokud chceme, proč to zakazovat?

3 0
možnosti
Foto

Koukám, že vás ten stát taky správně naformoval.   Slušná společnost neiniciuje násilí proti nenásilnému lidskému jednání.  Jestliže máte obchod, je nanejvýš správné, že si svůj pracovní čas, nebo pracovní čas svých zaměstnanců budete určovat na základě vašeho rozhodnutí.  Nikdo jiný na to nemá právo.   Protože nejsme ve slušné společnosti,   uvažuje celkem podstatná část lidí stejně jako uvažujete vy ve svém článku.

3 1
možnosti
Foto

ano, s tímto pohledem na věc souhlasím, sami víme, jak podnikatelské prostředí (obzvláště maloobchod) jsou drsný, zásahy státu, včetně byrokracie příšerný. Blog je však o jiném směřování. Úvaha byla napřena jiným směrem a to tím, že v dnešní hektické době si tuto hektiku sami ještě zhoršujeme.

1 1
možnosti
Foto

Jojo. Ve svátek nepracovat a hotovo! A co budu dělat já v nepřetržitém provozu? To celej ten systém v předvečer svátku odstavíme a budeme doufat, že po svátku tam ještě bude a nerozeberou ho "sběrači" (protože policajti taky ve svátek dělat nebudou)? A co když Vás chytí slepák na Štědrý den? Kdo nutí doktory a sestry aby byli k dispozici na pracovišti i ve svátek?

Shrnuto: Práce ve svátek se zákonem zakazuje a hotovo! Basta fidli! 8-oRvRvRv

5 0
možnosti
Foto

tak já si myslím, že ten blog byl malinko o něčem jiném ;-). Jsou profese, kde to samozřejmě nejde, ale šílet z nemožnosti nákupu o svátku mi opravdu příjde....prostě šílené;-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Nadšená cestovatelka a blogerka. Mým snem je být digitální nomád, neboť svoboda cestování ve spojení s karavaningem je pro mě životní "cesta i cíl". Jsem zároveň autorka karavanistických blogů na "Klárinka Cestuje".

Seznam rubrik