Pohoda a relax v krásných saunách

18. 09. 2017 13:58:50
Tyto lázně a sauny jsme navštívili náhodou při cestě naším karavanem z Erdingu. Měli jsme den volna a rozhodli se nepospíchat domů a prodloužit si tak náš saunovací výjezd poznáním dalších termálních lázní.

Rozdělení lázní

Lázně jsou rozděleny na tři části. Vodní svět, Thermarium a Saunový svět.

Vodní svět

Pokud byste jej chtěli navštívit v zimních měsících, zřejmě Vaše děti nijak nenadchne. Tedy pokud chtějí větší zážitky a zábavu. Bohužel, na tyto měsíce je k dispozici v první části pouze sportovní bazén a ve druhé velká vířivka, malá skluzavka a jeden 100m člunový tobogán. To je vše.

V letních měsících je však venku velký bazén, takže možnost zábavného koupání je o něco vyšší. Mám-li ale napsat osobní názor - s dětmi bych právě kvůli této části do Německa nejela. Jsou zde mnohem zábavnější aquaparky.

Thermarium

Jedná se o komplex několika menších, kaskádových bazénků, kde bylo celkem plno. Teplota v bazénech je 32-36° a celkový prostor je dost malý. I zde jsme byli zklamáni. Málo místa, hodně lidí a ve výsledku žádnou přidanou relaxační hodnotu jsme bohužel nenalezli. Je však možné, že jsme již trochu rozmazleni z jiných lázní, kde se cítíme mnohem příjemněji a tak jsou naše nároky již vysoké....

Saunový svět

Pokud jsme byli z předchozích dvou částí lázní zklamáni, tak saunový svět nás velice mile překvapil. Není nijak velký, ale zato je krásně útulný. Proto o něm napíši více.

Jak to v saunovém světě vypadá

Tento svět je rozdělen do dvou pater. V přízemí naleznete několik saun - Finskou, Vital, parní, bylinnou a nahřívací. Dále bahenní terapii, vířivku a sluneční, vnitřní, odpočívárnu.

V horním patře je zastřešená terasa, která patří k restauraci (můžete ale na ní sedět i bez objednávky), dále terasa na slunění a odpočinkové místnosti. Tyto místnosti jsou velice útulné. Můžete odpočívat jak na velice pohodlných lehátkách, tak na sedačkách, které jsou obklopeny pohodlnými polštáři. U těchto sedaček jsou umístěny i lampičky, které Vám večer poslouží při čtení Vaší oblíbené knihy. Zde jsem já osobně trávila k večeru nejvíce času.

Součástí saunového světa je i krásná, kaskádová zahrada s terasami, na kterých se ve slunečných dnech můžete opalovat na pohodlných lehátkách, nebo se můžete procházet a obdivovat krásné jezírko. O kousek dál, hned u vchodu do spodní vnitřní části, naleznete menší bazén, ve kterém se po saunování můžete lehce zchladit, nebo jej využít jen tak pro plavání. Pokud se dobře pamatuji, jeho teplota činí 31°. Venku je také umístěna jedna sauna.

Saunovací rituály (aufguss) - tak v tomto saunovém světě jej dělají opravdu velice šikovní "aufgussáci", neboť absolovovat aufguss v těchto lázních je zážitek. Opravdu to umí a po této proceduře se budete cítit nejdříve "uvařeni" a po ochlazení jak "znovuzrozeni". I když se to nezdá a neznalý toto nedokáže zřejmě ocenit (rituál, jako rituál), správný aufguss se opravdu musí umět. A tady jej opravdu umí. Palec nahoru.

Po úspěšném saunování, nebo v mezičase, kdy Vám vyhládne, můžete využít tamní restauraci. Ceny jsou příznivé a nabídka jídla je pestrá. Stejně tak i chuť jídla je opravdu dobrá. Restaurace je uvnitř, ale jíst se dá za slunečních dní i na terase, což Vám zážitek z dobře připraveného jídla ještě zvýší.

Závěrem

Přesto, že s dětmi bychom do těchto lázní nejeli, tak do saunového světa, díky jeho útulnosti, kvalitnímu aufgussu i celkové atmosféře a "luxusu", těch 200km ještě určitě pojedeme. Je to tam sice malé, ale i zde se nám povedlo strávit nádherných 10 hodin saunování, odpočinku, relaxu a slunění se. Na druhou stranu, abych napsala i něco pozitivního na vodní svět, v letních měsících bych si dovedla představit i to, že to naše děti bude v těchto lázních bavit - a to jen díky venkovní části, která vypadá dobře.

Přeji krásný pobyt a užijte si to tam :-)

Autor: Klára Hájek Velinská | pondělí 18.9.2017 13:58 | karma článku: 6.51 | přečteno: 575x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 18.16 | Přečteno: 394 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 578 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 15.79 | Přečteno: 471 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1497

Nadšená cestovatelka a blogerka. Mým snem je být digitální nomád, neboť svoboda cestování ve spojení s karavaningem je pro mě životní "cesta i cíl". Jsem zároveň autorka karavanistických blogů na "Klárinka Cestuje".

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...