Taková normálně nenormální rodinka

10. 07. 2014 16:44:58
Standardní rodina si věci PLÁNUJE. Plánuje si dopředu, kdy zajde nakupovat, kdy pojede na výlet či společná rodinná setkání. Standardní rodina se večer doma sejde a prožije si svých, standardních „pět minut“ slávy za účasti pubertálních dětí či unavených rodičů. Standardní rodina se potkává u oběda či večeře a předběžně ví, co bude následovat další den. Prostě takový ten NORMÁLNÍ standardní rodinný život.

A pak jsme tu MY. Máme se rádi, pracujeme, milujeme se, vychováváme děti, také i jíme, dýcháme, spíme atd. Tak, jako VY.

Avšak naší slabinou je plánovat cokoliv. Plánovat, znamená minimálně pět minut dopředu. Standardní rodina to tak dělá. Jenže ne MY. Respektive život s mým nejdražším milovaným nám to neumožňuje J.

Potřebujete doma něco opravit a naplánovat si to? Tak u nás to nejde. Rádi by jste si s kamarády zašli na večeři a oni po Vás chtějí termín? Tak to u nás lze hůře. Chcete si zajít do divadla, kde lístky se kupují dlouho dopředu? Nemyslitelné. Plánujete si romantický večer? Máte to 50 na 50. Nebo..."mami, kdy zajedeme tam a tam abychom tam zařídili či dohodli to a to" - jo, holky, to fakt nevím.

Znáte to, „rodina se dusí“ a je třeba pro to něco dělat. Postupem času vše berete tak, jako to přichází. Vlastně Vám to časem už ani nepřijde divné. Prostě víte, že jste jiní (divní? J ).

Jenže dnes, dnes mám pocit, že jsme dosáhli pomyslného vrcholu....

Momentálně je cca 16:30. Dnes byl naplánovaný odjez na dovolenou. No jo, ale jak jsem již psala výše, plány v naší rodině moc nefungují.

Před domem stojí vygruntovaný karavan. Skříňky hlásí plné vytížení, lednice si chrochtá blahem, jak je naplněna. Trasu naší dovolené mám již týden napsanou, jen ji vytisknout. Naše nejmladší jásá radostí nad odjezdem, pasy i penízky jsou také připraveny. Plány máme veliké, zážitků by "mělo být" opravdu mnoho. Takže můžeme odjet. Hurááááá....neeee.

Něco tu chybí. Chybí nám tu náš nejdražší miláček, který ještě stále ani TEĎ neví, zda dnes odjedeme.

Mezitím mi chodí sms od kamarádek, co nás již znají, se sázkami. Sázky jsou na hodinu či konečný termín odjezdu. Také i lítostivé či nervy dodávající zprávy chodí. Končí většinou slovem....“drž se“ :-).

Holky, nebojte, já se držím. Však nás znáte a víte, že u nás je toto STANDARDNÍ. A hlavně, pokud vyjedeme, zase to bude stát za to :-).

Mezitím přichází dolů z patra naše nejmladší s dotazem, kde je „tatínek“. No, víš, „tatínek“ odjel na jednání....“to si děláš prdel, takže my nikam neodjedeme“ a směje se. Pak dodá s úsměvem cosi o nenormální rodině a jde hledat plážový stan, který jsme zapomněli zabalit, a já mezitím smažím řízky na cestu :-). Co kdyby najednou nejdraž přišel s informací o odjezdu.

Také si volám s moji maminkou a informuji ji o STANDARDNÍ situaci. Na věc odpovídá s úsměvem a péčí rodiče..."neboj, jednou odjedete. Navíc věř, že i přes to máš stále dokonelého a milujícího muže, který za to nemůže"...Hmm, mami, díky. To fakt i já vím :-). Jenže dovolenou mi to nezajistí.

A tak si tu píši tento odlehčený blog s otázkou....tak odjedeme, nebo neodjedeme?

A na jak dlouho vlastně jedeme?

Jooooo, tak to nevím. Nejdražší říká na 14 dní, nebo na sedm či pět...on ještě neví :-). Nooo, necháme se překvapit :-).

Také ale jsem dcera své matky a tím i žena činu. Je mi jasné, že situace je kritická a vymýšlím náhradní plán. Plán zní - neodjedeme nwejpozději zítra směr moooře, já s nejmladší razíme směr rybník. Tam je taky fajn a lednici si hezky, společně, vyprázdníme a miláček se s tím popasuje :-).

Hezkou dovolenou všem a držte nám place.

P.S. než miláček odjel na jednání, tak na mé konstatování „my fakt nejsme normální“ odvětil....NE, ale jinak by jsme v tomto světě nepřežili J.

P.S.S. Ale i když odjedeme zítra či v pondělí, jedno vím jistě.....je to můj milášek a FAKT se s ním nenudíme J

Autor: Klára Hájek Velinská | čtvrtek 10.7.2014 16:44 | karma článku: 7.51 | přečteno: 531x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.71 | Přečteno: 402 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 297 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 516 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1497

Nadšená cestovatelka a blogerka. Mým snem je být digitální nomád, neboť svoboda cestování ve spojení s karavaningem je pro mě životní "cesta i cíl". Jsem zároveň autorka karavanistických blogů na "Klárinka Cestuje".

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...