Blbá nálada, aneb světlo na konci tunelu

Tímto mini blogem, navazuji na svůj předchozí blog ...jak u blbejch na dvorečku...aneb NEMÁM ráda Zemana. V reakci na zmiňovaný příspěvek, jsem od své maminky, do emailové schránky, obdržela velice zajímavý názor, který rozhodně stojí za samostatné zvěřejnění. Moc by mě zajímala hlavně následná diskuze s názory čtenářů, protože to její pojmenování je možná tím, co všichni tak nějak cítíme...a nebo se také pletu.

Přepis zaslaného názoru:

Možná by stálo u medií za posunem k věcem lepším, kdyby se nehonily za tím co je horší, aby naplnily už tak přeteklou nádrž, protože sud je dávno plný a mohly by třeba psát i o tom,co se povedlo.

I příklady kladné lidi povzbudí, aby létali a nebáli se, že za rohem je někdo pajcne,protože noviny říkají,že špatně volili.

Na jednom člověku přece nevisí slušný život, ten byl i před ním a jestli se to nemění a jde to dál, tak je asi ta klika té druhé strany víc silnější, protože ví, jak se dá o ní víc slyšet, díky právě mediím.

Cenzura -není jen vyškrtat, je to skutečně jen o tom, komu dát větší prostor. Ale tohle kdysi tady bylo. A dneska si to užívají právě ti, co sejí blbou náladu, ale jen proto,že se baví.

Vždy platilo, že nejlépe se mluví o tom druhém, co dělá a tak, jen aby se zrak posluchačů neobrátil na něj samotného.

Někdo holt pro to má prostor a někdo ne. V tom je právě ta sympatie těch medií a potom i lidí.

Nikdo není dokonalý, ale když za každým článkem, hlavně polobulvár (a ten se objevuje už i ve veřejnoprávních mediích) jsou peníze a dostane přednost před vizí právě svým povzbuzujícím či nápaditějším obsahem, tak to nevyvolá v lidech nudu, letargii, ale zájem a hned je tu čistější vzduch.

Ráda bych aby demokracie platila na všem frontách. Ale to už je na úvahu. Já si říkám taky, že když tyhle honičky "na něco" skončí a začnou pracovat všichni, tak je světlo na konci tunelu. Tma už se nelíbí nikomu a ještě dostávat po papule.

 

Krásný den

Autor: Klára Hájek Velinská | úterý 21.1.2014 10:45 | karma článku: 9,22 | přečteno: 421x