Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Jestli to nebude třeba tím, že tehdejší režim byl v podstatě humánnější než ten současný. Dnes je všechno jenom moc o penězích a ti, co je nemají, lidé na okraji společnosti nikoho nezajímají.

4 10
možnosti
Foto

já nevím. Nežila jsem v té době tak, abych mohla vnímat veškeré okolnosti a dopady, ale přesto si myslím, že i dříve šlo hodně o moc a peníze. Nebo ne? Proč si myslíte, že to bylo humánější?

3 0
možnosti
JK

Vážená paní,nevím co děláte,ale chce to chodit s otevřenejma očima a poslechnout si také tu druhou stranu...né číst LN a poslouchat Čt a projet se večer na kole Vansdorfem,Lítvínovem nebo Mostem a jestli nezměníte názor tak vás lituji....

3 0
možnosti
Foto

přiznám se, že teď nerozumím. ČT neposlouchám, neb nemáme TV ;-), ve Varnsdorfu jsem se nějakou chvilku pohybovala. Nerozumím Vašemu příspěvku v návaznosti na blog :-/

3 2
možnosti
JL

Proč se vracet do  minulosti? Žijeme teď a tady, to je potřeba promýšlet. Já se divím naopak, že víc lidí komunismus nechválí, když vidím, jaký je tu bordel. :-)

5 4
možnosti
Foto

a co třeba se vracet k minulosti pro to, abychom se poučili, nebo něco doučili?;-)

5 0
možnosti
JZ

Když jsem za komunistů viděl zdevastovaná historická jádra měst, otřesným příkladem byl Český Krumlov, tak mně rozhodně svět nepřipadal barevnější, spíše špinavější a šedý. Naopak, dnes je to takové barevnější, a centra měst mají úžasnou atmosféru. Důkazem toho jsou právě Český Krumlov a také mé rodné Brno.

14 1
možnosti
PK

Nějaký rok jsem v Brně nebyl, ale připadalo mi posledně proti jiným nic moc. A to nemám na mysli místní ghetto. A jako neodborník se nevyjadřuji, zda město obohatil slavný pyj. Jinak s Krumlovem souhlas, i když to vyžadovalo i stěhování nepřizpůsobivých třeba do Písku.

1 1
možnosti

mně především mate třeba toto, že za symbol nedostatku komunismu je naprostý a všeobecný nedostatek banánů, ale pak ve vzpomínkách pana Brodského Řešení gama naleznu pasáž, jak východní Němci k nám jezdili v r. 1959 kupovat banány.

Nikdo jsme nemohli jezdit na Západ, ale ve vzpomínkách herců, téměř odbojářů pak naleznu, že byli na Západě pečení vaření.

Všichni trpěli,ale  co herec, tak movitý milionář s luxusní chatou či chalupou a rodinným domem.

8 9
možnosti

A11n45n47a 10Č89e86r46n17á

29. 7. 2014 13:29

Jestli to nebude tím, že vám jde jenom o peníze? 8-oRv

Nežili tady jenom protežovaní komedianti, ale i komedianti bez možnosti výkonu povolání, s tzv. zákazem. A tak to bylo i v ostatních oborech...

9 0
možnosti
ER

Mate pravdu,ze velka vetsina v teto zemi neumi zachazet s demokracii.Spousta lidi si mysli,ze si mohou delat v demokracii co chteji.Zil jsem 44 roku ve Svycarsku a ucil se,ale Svycari to maji v krvi,ucit se demokracii neni jednoduche.V roce 2012 jsem se prestehoval zpet do Brna,meho rodiste.Nechci rici,ze toho lituji,ale jsem zklaman a to nejen korupcni politikou.Davam Vam  karmu!

6 0
možnosti

A jak se vás ta korupce v  tom důchodu dotkla? Komu jste musel dát milionový úplatek.

1 6
možnosti
ZO

máte to nějak popletený.komunismus u nás nikdy nebyl.max socialismus.jmenovali jsme se čssr...nebo ne?;-)

1 6
možnosti
Foto

ano, to máte pravdu. Já jsem však použila toto zjednodušení pojmů. Samozřejmě stav, kdy by se rozdělovalo každému podle jeho potřeb u nás nikdy nenastal :-), byť byl stranou původně plánován právě na ona šedesátá léta.

1 0
možnosti
JH

Me spis znechucuje kolik instituci tady funguje na principech jak za sociku. Korupce, urcitym lidem vsechno projde atd.

1 0
možnosti
Foto

Nedivte se, protože v těch institucích sedí stále nositelé těch minulých myšlenek a chování.

8 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Nadšená cestovatelka a blogerka. Mým snem je být digitální nomád, neboť svoboda cestování ve spojení s karavaningem je pro mě životní "cesta i cíl". Jsem zároveň autorka karavanistických blogů na "Klárinka Cestuje".

Seznam rubrik